Početna » ПОЛА МИЛИОНА ГРАЂАНА ОСТАЛО БЕЗ ПЕНЗИЈЕ! Нису могли да приступе рачунима; Гугл случајно избрисао рачун фонда

ПОЛА МИЛИОНА ГРАЂАНА ОСТАЛО БЕЗ ПЕНЗИЈЕ! Нису могли да приступе рачунима; Гугл случајно избрисао рачун фонда

Више од пола милиона Аустралијанаца је претрпело страх и забринутост након што нису могли да приступе својим УниСупер пензионим рачунима.

од Паланка данас
0 Коментар

Овај инцидент је трајао читаву недељу, а УниСупер је саопштио да је дошло до техничке грешке у конфигурацији Гугл клауда (интернетски проблеми), а разлог се наводно крије у отказивању претплате.У заједничкој изјави, генерални директор УниСупера и глобални извршни директор Google Cloud платформе покушали су да објасне корисницима да њихови лични подаци нису компромитовани.

Аустралијски пензијски фонд УниСупер упао је у велике проблеме након што више од 500.000 чланова није могло да приступи својим рачунима и пензијама.

Ситуација се додатно закомпликовала када је објављено да је Гугл клауд (место на интернету за складиштење података) случајно избрисао рачун фонда, који је око 125 милијарди долара.

Више од пола милиона чланова било је фрустрирано, али и забринуто јер је ова ситуација трајала читаву недељу.

Иначе, УниСупер је водећи аустралијски пензијски фонд који је одговоран за пензијску штедњу запослених у областима високог образовања и истраживања.

Поједностављено речено, претплата на Google Cloud се, између осталог, односила на географску одредницу.

И поред тога што им је сврха заштита од прекида и губитка података, они су се највероватније мешали у рад УниСупера, због чега је претплата прекинута, наводи портал Business-standard.com.

Због великог броја чланова, УниСупер је чувао резервне копије код алтернативног провајдера тако да није направљена већа штета.

Тек прошле године су одлучили да велики део пословања пренесу на Google Cloud платформу.

Након таквог инцидента, генерални директор УниСупера и глобални извршни директор Google Cloud платформе, Томас Куријан, извинио се и детаљно појаснио да су лични подаци чланова остали безбедни.

– Фрустрирани смо и разочарани овим прекидом, рекли су у саопштењу, приписујући поремећај „грешкама у Google-ovoj услузи у облаку“.

АлоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept