ПОЛАЗАК У ПРВИ РАЗРЕД РАДОСТ ИЛИ БАУК?

Готово сваки родитељ помало стрепи како ће се његово дете снаћи и да ли је довољно спремно и зрело за полазак у школу.  Тако понекад можемо чути родитеље како говоре својој деци: ,,Видећеш кад пођеш у школу нећеш више имати времена за игру као пре. Нећеш моћи да се тако понашаш у школи, тамо ће те учитељица казнити“. Такви и слични поступци родитеља могу код детета развити лош однос према учењу и школи.

Први сусрет са школом је уствари сусрет с учитељем. Учитељ се може доживети као блиска особа коју дете може дотакнути, загрлити, која показује бригу за дете и има нешто од родитељске бриге. Сусрет с учитељем је и сусрет с друштвеним ауторитетом и дисциплином која је знатно другачија од оне у породици.
Информишите дете на време шта га све очекује у школи (нови другари, учитељица, учионица, учење много нових и занимљивих ствари које ће научити).
Нека полазак детета буде радосна вест која ће унети радост, топлину и новитете у породични дом и школску средину учинити лепшим. Растимо заједно живот је лепши!
ОШ „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/polazak-u-prvi-razred-radost-ili-bauk/