Početna » Policajac ukrao sir iz prevrnutog kamiona i ostao bez posla

Policajac ukrao sir iz prevrnutog kamiona i ostao bez posla

Policija je zadužena za red, mir i bezbednost. Jedan nemački policajac se, međutim obrukao i umesto da brine o sigurnosti nakrao se sira. Sada je zbog toga definitivno ostao bez posla.Naime, kada je stigao na mesto udesa, iz kamiona prevrnutog na autoputu ukrao je devet koturova čedara od po 20 kilograma. Sve u svemu, 180 kilograma sira maloprodajne vrednosti 554 evra.

On je već otpušten, ali se žalio. U utorak, Viši administrativni sud pokrajine Porajnje-Falačka je potvrdio presudu niže instance.

Policajac je insistirao da je sir posle udesa ionako bio neupotrebljiv i da ga je zato odeno, delom u policijsku stanicu, a delom kući.

Povrh svega, rekao je njegov advokat, „on uopšte ne jede čedar.“

Sud, međutim, nije iskazao razumevanje.

„Okrivljeni je počinio krađu na dužnosti u uniformi i pod službenim naoružanjem. Takvim ponašanjem je narušio ugled policije“, naveo je u presudi.

To je li sir nešto još vredeo ili nije, nije bitno, dodao je sud, a dužnost službenika bila je da spreči krađu, ne da je počini.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept