ПОЛИЦАЈЦИ СРБИЈЕ СНИМАЈУ ЧАСОВЕ ОНЛАЈН НАСТАВЕ „ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ“

Полицијски службеници Србије – предавачи, снимају часове онлајн-наставе предмета „Основи безбедности деце у основним школама“, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

На томе ради више од 3.000 полицајаца, а министар Небојша Стефановић је данас присуствовао снимању часа о безбедном коришћењу интернета, посебно друштвених мрежа.

Важно је да деца буду „што даље од предатора – од оних који им нуде дрогу, оних који их вребају на интернету или оних који могу да их угрозе у саобраћају, као и да науче како да се сачувају од пожара, поплава и заштите од сваке врсте насиља“, рекао је Стефановић.

Министар је пре три године иницирао увођење наставног предмета „Основи безбедности деце у основним школама“.

У оквиру тог програма активни и пензионисани полицајци су до сада одржали више од 163.000 предавања ученицима првог, четвртог и шестог разреда основних школа.

Стефановић је рекао да је Министарство приптемило бесплатну апликацију – водич за безбедност деце, намењену и родитељима.

Фото: МУП

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/policajci-srbije-snimaju-casove-onlajn-nastave-osnovi-bezbednosti-dece/