ПОЛИЦИЈА ЋЕ ПРИМЕЊИВАТИ НОВИ СИСТЕМ МЕРЕЊА БРЗИНЕ, АЛИ И КОРИШЋЕЊА ПОЈАСЕВА И ТЕЛЕФОНА

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“ и Дирекцијом за мере и драгоцене метале, почеће сутра, 29. јула, са проширеним и унапређеним системом мерења просечне брзине на свим ауто-путевима.

У првој фази овог пројекта, предвиђено је да се просечна брзина мери на око 50 деоница широм републике Србије.

Поред мерења брзине, коришћењем овог система биће могуће утврдити да ли возач и путници у возилу користе сигурносни појас, као и да ли возач на непрописан начин користи мобилни телефон за време вожње.

Уз помоћ овог система, биће створени услови за додатно унапређење безбедности саобраћаја у Републици Србији. У последњих пет година, у саобраћајним незгодама које су се догађале на ауто-путевима, годишње је у просеку губило живот 40 учесника у саобраћају, а најчешћи узрок саобраћајних незгода била је вожња неприлагођеном брзином.

Иначе, Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду наставити са контролом брзине уз помоћ ручних радара и пресретача.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/policija-ce-primenjivati-novi-sistem-merenja-brzine-ali-i-koriscenja-pojaseva-i-telefona/