Početna » ПОЛИЦИЈА НА ПУТЕВИМА СРБИЈЕ Не поштујемо ОВА ДВА ПРАВИЛА, зато су казне РИГОРОЗНЕ

ПОЛИЦИЈА НА ПУТЕВИМА СРБИЈЕ Не поштујемо ОВА ДВА ПРАВИЛА, зато су казне РИГОРОЗНЕ

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан рекао је данас да ће се током празничних дана вршити контрола возача због алкохола и проверавати коришћење сигурносних појасева на предњем, а посебно на задњем седишту.

од Паланка данас
0 Коментар

Беленцан је за Танјуг навео да је за пет дана од спровођења међународне акције појачане контроле саобраћаја „Роудпол“ (Roadpol) регистровано 25.000 прекорачења брзине, од чега је чак 70 одсто забележено у насељу.


„Зато овом приликом апелујемо на возаче, поштујте брзину. Поштовањем брзине се поштују и други учесници у саобраћају. Спречава се налетање на друго возило, затим пропуштају се и пешаци на пешачком прелазу. Због тога је заиста битно да напоменем да је већи број брзина је прекорачен у насељу“, рекао је он.

Нарочита пажња биће на алкохолу и везивању појаса

На питање шта ће се посебно контролисати током празничних дана, Беленцан је навео да ће се пре свега пратити они индикатори који највише утичу на безбедност саобраћаја, а то је коришћење сигурносних појасева на предњем, али с акцентом на задње седиште.

„Зато што је студија коју је спровела Агенција за безбедност саобраћаја показала да се број оних користе сигурносне појасеве на задњем седишту смањио са 19 на 17 процената. Неконтролисано кретање тела доводи до тежих последица него да је путник на задњем седишту користио сигурносни појас“, рекао је он.

Додао је да ће се посебно 1. и 2. маја вршити контрола возача због алкохола и навео да је прошле године забележено да је у том периоду велики број возача управљао под дејством алкохола.

„Биће и регулисање саобраћаја да не би дошло до блокаде саобраћајница јер има оних возача који су немарни и оставе своје возила, односно паркирају на начин на који ометају проточност. Контролисаће се и алкохол и психоактивне супстанце“, рекао је он.

ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept