ПОЛИЦИЈА ПОЈАЧАВА КОНТРОЛУ САОБРАЋАЈА ОД 16. ДО 22. СЕПТЕМБРА

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 16. до 22. септембра 2020. године спровешће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на смањење саобраћајних незгода и њихових последица.

Ова међународна акција под називом „ROADPOL дани безбедности“ ће почети сутра у свим држава које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Припадници саобраћајне полиције ће током спровођења ове акције посебан акценат ставити на контролу брзине, алкохолисаности, као и контролу коришћења сигурносног појаса.

Такође, организација ROADPOL припремила је симболичне заклетве којима се учесници у саобраћају обавезују да ће поштовати прописе и тиме допринети својој безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, а покренута је и интернет страница http://www.roadpolsafetydays.eu на којој се грађани Европе могу боље упознати са циљем пројекта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/policija-pojacava-kontrolu-saobracaja-od-16-do-22-septembra/