ПОЛИЦИЈА У СУБОТУ У НЕПРЕКИДНОЈ КОНТРОЛИ САОБРАЋАЈА

Управа саобраћајне полиције ће, у склопу појачаног надзора након ускршњих и првомајских празника, сутра, током целог дана, уз помоћ свих расположивих уређаја, контролисати присуство алкохола и дроге код возача.

„Настављамо појачану контролу усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, јер овај прекршај, уз пребрзу вожњу, утиче на догађање најтежих саобраћајних незгода. Ова акција има међународни карактер јер се истовремено спроводи у 30 европских земаља“, рекао је за Тањуг мајор Владимир Вида, из Управе саобраћајне полиције МУП-а.

Управа саобраћајне полиције МУП-а сутра ће, у склопу акције која ће трајати до 10. маја, реализовати и акцију „Alcohol and drugs marathon“, када ће током 24 контролисати саобраћај непрекидно и биће ангазовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и дроге код возача.

“Током празничне контроле, велики је број откривених прекршаја. За тих десет дана трајања акције откривено је чак 55.167 прекршаја, отприлике половина је због пребрзе вожње, али је откривено чак 2.600 возача који су управљали под дејством алкохола који су искључени из саобраћаја и 96 оних који су управљали под дејством наркотика, они су такође искључени из саобраћаја и задржани у службеним просторијама”, рекао је Вида.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/policija-u-subotu-u-neprekidnoj-kontroli-saobracaja/