ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ МОГУ ДА КОНКУРИШУ ЗА НОВИ КРУГ ПОДСТИЦАЈА

Сви пољопривредници у Србији до 29. октобра моћи ће да конкуришу за подстицаје у оквиру јавног позива за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних и рибарских производа.

Јавни позив, четврти по реду, односи се на инвестиције у физичку имовину и прихватљиве трошкове у вези са изградњом, као и набавком нове опреме и механизације. Њиме су обухваћени сектори млека, меса, воћа и поврћа, јаја и грожђа, а захтев за одобравање пројекта може се поднети само у оквиру једног сектора за једну или више инвестиција, наводе у Управи за аграрна плаћања.За овај јавни позив обезбеђено је нешто више од три милијарде динара, а висина подстицаја је 50, односно 60 одсто прихватљивих трошкова за инвестиције у области управљања отпадом и отпадним водама.

Минималан износ подстицаја које корисник може да оствари у оквиру свих сектора је 10.000 евра, док је максимални подстицај у оквиру сектора воћа и поврћа, сектора меса, јаја и грожђа милион евра, док у сектору млека корисници могу да остваре подстицај и од два милиона евра.

Детаљан текст јавног позива, правилник и пратећи прилози, доступни су на интернет страници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и страници Управе за аграрна плаћања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poljoprivrednici-mogu-da-konkurisu-za-novi-krug-podsticaja/