ПОЛОВНА ГАРДЕРОБА СВЕ ЗАСТУПЉЕНИЈА НА ТРЖИШТУ

Данас нема  града у Србији који нема бар једну продавницу половне гардеробе. Исто тако готово да нема житеља Србије који у орману нема   бар једну ствар купљену у продавницама половне одеће. Куповина у оваквим радњама је прави хит,  за неке тренд, пазар без предрасуда…  На улици се могу видети тако скоцкане жене да избором одеће скрећу пажњу пролазника, али оне које цуњају по радњама и имају оштро око знају да је дама обучена по првој моди захваљујући пажљиво изабраној одећи из секендхенда. Чак и међу познатим женама са естраде, али и међу  интелектуалкама има много оних које се хвале тиме да гардеробу пазаре само у продавницима половне одеће и то не зато што немају новца за нове ствари, већ што сматрају да се добре и квалитетне ствари могу купити и за много мање новца, а осим тога куповина у секендхенду је постала озбиљан тренд па се и на друштвеним мрежама свакодневно могу видети како се, углавном жене хвале својим “проналаском” у секе ндхенду.

Са друге стране, купцима тањег новчаника облачење у оваквим радњама је једина прилика да дођу до потребних панталона, кошуља, џемпера, сакоа… Поготово што осим изношене гардеробе у радњама има и брендираних, готово нових стварих, па таква одећа заузима и посебно место.

Међутим, ни код половне гардеробе не пресуђује увек квалитет, па тако око изношене одеће побацане на ћебадима на пијацама је увек гужва по којој се најлакше и препознају места за продају гардеробе.

И радње с таквом одећом пуне су муштерија у било које доба дана а поготово када су акције, и сва одећа може да се купи и за невероватних  100 динара. Ко уђе уочава пристојан женски свет за који судећи по изгледу се не може рећи да припада социјално угроженим категоријама. Пре се уочава  да је најмање муштерија из тих слојева друштва.

Продавци знају исто да буду у тренду па копирајући велике брендиране бутике, имају  осмишљен маркетинг, опремају излоге и маме купце порукама  о новим колекцијама, одбројавају дане до снижења…

Експанзија продаје половне гардеробе највише смета конфекцинарима који шију одећу и који кажу да оваква роба штети њиховом бизнису, али и држави која у највећој мери остаје ускраћена за таксе и порезе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/polovna-garderoba-sve-zastupljenija-na-trzistu/