Početna » ПОМЕН-ГОДИШЊИЦА СМРТИ ПРЕКПАЉАЈ ЂОНА (1942-2022)

ПОМЕН-ГОДИШЊИЦА СМРТИ ПРЕКПАЉАЈ ЂОНА (1942-2022)

од Паланка данас
0 Коментар

Навршава се годину дана од смрти истакнутог приватника, занартлије, пекара и вишедеценијског власника пекарских радњи у Смедеревској Паланци Прекпаљај Ђона.


Чувени пекар је рођен 1942. године,живео у нашем граду од 1967. године и генерације и породице су одрастале и храниле се у његовим пекарама.

Добитник је бројних плакета и призањања за квалитет својих производа, али и за допринос развоју мале привреде, занатства и синдикалног деловања. Kао члан Удружења пекара.

Паланчанинма је остао у сећању као доброћудан и углађен господин, који је увек био педантан, вредан, марљив и учтив.

Kако је и сам небројено пута истицао осећао се као рођени Паланчаснин. Тако су га и суграђани доживљавали.

Његови производи хлеб, бурек, пецива су били врхунског квалитета, за шта је награђиванм, а Пекара Неца бреенд који се надалеко чуо.

И у тешким временима Прекпаљај Ђон је помагао најугрожнијима, обезбеђивао хлеб и пецива и у време ратова, бомбрадовања, несташица, инфлације.

Његова породица наставила је пекарску и зантаску традицију, сви живе у Смедеревској Паланци и иду његовим путемPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept