ПОМЕРЕН РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ ИНФОРМАТИЧКЕ ОБУКЕ

Национална служба за запошљавање обавештава јавност да је померен рок за пријављивање незапослених лица за похађање бесплатних специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија.

Сви заинтересовани незапослени који се налазе на евиденцији НСЗ, могу се пријавити за учешће у овом програму најкасније до 1. септембра ове године, док је термин за почетак обука померен на 13. септембар.

На основу Споразума о сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Национална служба за запошљавање позива незапослена лица да се пријаве за похађање специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија.

Обуке за занимања Software Developer, Data Analyst, IT Administrator и AI Practitioner организоваће компанија ,,Semos Education“, као подршку Глобалној иницијативи за стицање дигиталних вештина компаније „Мајкрософт“ (ГСИ).

Наведене обуке ће бити реализоване онлајн, док је учешће незапослених лица са евиденције НСЗ која се пријаве за овај вид стручног усавршавања, потпуно бесплатно. Једини услов за похађање обука је познавање енглеског језика, а пријављивање кандидата ће се обављати преко интернет сајта: gsi.algoritam.org.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pomeren-rok-za-prijavljivanje-za-besplatne-informaticke-obuke/