Početna » ПОПЛАВЕ ШИРОМ СРБИЈЕ-НА ЈАСЕНИЦИ ВАНРЕДНА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА

ПОПЛАВЕ ШИРОМ СРБИЈЕ-НА ЈАСЕНИЦИ ВАНРЕДНА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА

од Паланка данас
0 Коментар

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење да су наредних дана на сливовима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Kолубаре, Тамнаве, Ибра, Нишаве, Топлице, Расине, Ресаве, Мајура, Белице, Црнице, Лепенице и Јасенице, као и на сливовима Млаве, Пека и Тимока могућа изливања мањих бујичних водотокова.На Великој Морави, код Ћуприје и Багрдана, водостаји ће у наредних 24 сата достићи границе редовне одбране од поплава, наводи РХМЗ.

На Јужној Морави код Мојсиња, Млави код Великог Села, Пеку код Kусића, Црном Тимоку код Гамзиграда и Јасеници код Смедеревске Паланке водостаји ће се у наредних 24-36 сати кретати око и нешто изнад граница ванредне одбране од поплава, додаје РХМЗ.

Према прогнози РХМЗ у току данашњег дана и сутра преподне интензивне падавине се очекују у јужном Банату, централној, источној и југоисточној Србији, од 20 до 40 милиметара за 12 сати, а сутра на подручју Браничевског округа локално и више.

Метеоролози за сутра после подне очекују слаблјење, а крајем дана у већини крајева и престанак падавина.

Због обилних падавина претходних дана и данас дошло је до изливања река и потока који су створили проблеме широм Србије. Ватрогасци спасиоци су на терену. Ванредна ситуација проглашена је у више од 40 градова и општина. Најкритичније је у Јагодини, Трстенику, Kосјерићу, Брусу.

Општински штаб за ванредне ситуације у Смедеревској Паланци заседа у 22 часа па ћемо вам након тога пренети нове информације са теренаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept