Početna » ПОРАЗНИ ПОДАЦИ Ево колико ученика у Србији пуши цигарете, међи њима и основци

ПОРАЗНИ ПОДАЦИ Ево колико ученика у Србији пуши цигарете, међи њима и основци

Резултати Истраживања здравља становништва Србије послњих година показују да у је у нашој земљи пушило 31,9 одсто становника старијих од 15 година.

од Паланка данас
0 Коментар

Највећи број пушача налази се у старосној групи од 45 до 54 године, њих 41,3 одсто, али забрињава податак да чак 14,4 одсто укупног броја пушача у нашој земљи припада популацији старости између 15 и 19 година, што одговара средњошколском периоду – наводе у Институту за јавно здравље Војводине.
Истраживање које је урађено међу ђацима петог, седмог и првог разреда средњих школа показало је да је цигарете бар једном током живота пушило 15,1 одсто ученика.

– Сваки десети ученик пуши цигарете (10,2 одсто), са разликама у односу на узраст. Електронске цигарете бар једном током живота пробао је сваки пети ученик, а сваки 5. ученик првог првог разреда средњих школа (19,9 одсто) спада у кориснике електронских цигарета – кажу у Институту.

Одвикавање од пушења може да се спроводи самоодвикавањем, у саветовалиштима, фармаколошким, као и комбинованим методама.

ДневникPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept