петак, јун 21, 2024
Početna » ПОРЕСКА УПРАВА ОБЈАВИЛА КАЛЕНДАР: Ово су обавезе фирми за јун

ПОРЕСКА УПРАВА ОБЈАВИЛА КАЛЕНДАР: Ово су обавезе фирми за јун

ПОРЕСКА управа објавила је календар пореских обавеза фирми за јун, према коме је први рок за измирење обавеза 5. јун, до када је неопходно доставити обавештења о закљученим уговорима о извођењу естрадног програма забавне и народне музике и других забавних програма у мају, као и извештаје о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за мај месец, као и уплати средстава.

од Паланка данас
0 Коментар

Фирме су дужне да до 10. јуна поднесу пореске пријаве пореза на премије неживотних осигурања, да плате порез на ове премије за мај.
10. јун је и рок за подношење пореске пријаве за порез на додату вредност (ПДВ) и плаћање ПДВ за мај од стране пореског дужника из члана 10 Закона о ПДВ.

Следећи рок за измирење обавеза је 17. јун, до када је неопходно платити аконтацију пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за мај, доприносе за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за мај, поднети пореске пријаве о обрачунатим доприносима за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва и платити доприносе за обавезно социјално осигурање за мај.

Истог датума истиче и рок за подношење пореске пријаве за ПДВ и плаћање ПДВ за мај, за подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за мај ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранству.

Тада истиче и рок за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за мај, акцизе за другу половину маја, као и за подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за мај и подношење пријаве о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за мај и плаћање акцизе.

28. јун је крајњи рок за подношење пореске пријаве за аконтационо-коначно утврђивање пореза на добит правних лица, уз коју се подноси одговарајући прописани порески биланс, као и више биланса.

Реч је о пореском билансу обвезника пореза на добит правних лица за 2023. годину, пореском билансу за сталне пословне јединице за прошлу годину, пореском билансу за недобитну организацију која примењује контни план за буџетски систем за 2023. годину.

Неопходно је поднети и порески биланс за недобитну организацију која примењује контни оквир за привредна друштва, задруге и предузетнике, односно контни оквир за друга правна лица за 2023. годину, порески биланс за недобитну организацију која примењује контни оквир за банке за 2023. годину и порески биланс за недобитну организацију која примењује контни оквир за Народну банку Србије за 2023. годину.

Уз ове билансе, како су навели из Пореске управе, подносе се прописани обрасци и остала прописана пословна документација.

До 28. јуна обавезно је платити разлику између коначно обрачунатог пореза на добит за 2023. годину и плаћених аконтација и платити акцизу за прву половину јуна.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept