ПОРЕСКА УПРАВА ОБЈАВИЛА СПИСАК ДУЖНИКА МЕЂУ ФИРМАМА

Пореска управа Србије објавила је данас спискове највећих пореских дужника, а на челу су се по категоријама нашли „Беобанка“, „Импулс петрол“, „Мера инвест“ и предузетник СWМ.Kод правних лица у стечају лидери по пореском дугу су „Беобанка АД“ у стечају која дугује 33,5 милијарди динара, „Астра банка АД“ у стечају са 20,8 милијарди и „Београдска банка АД“ у стечају са 18 милијарди динара дуга.
На објављеном списку је 764 правних лица у стечају, а услов да подаци о њиховим дуговима буду објављени је био да дугују изнад 20 милиона динара.

Међу правним лицима којима је одузет порески идентификациони број (ПИБ) највећи дужник је са 4,78 милијарди динара новосадски „Импулс петрол“ а следе београдски „Хаџи инвест“ са 943 милиона динара и новосадска „Дунав група агрегати“ са 827 милиона динара дуга.

Подаци су објављени за 381 правно лице са одузетим ПИБ-ом а услов је био да имају порески дуг већи од 20 милиона динара.

У категорији активних правних лица највећи дужници су београдски „Мера инвест“ са 1,10 милијарду динара дуга, а следе шабачка „Магма пром“ са 1,04 милијарди и београдски „Термол“ са 805 милиона динара дуга.

На овој листи је 335 пореских дужника који имају дуг већи од 20 милиона динара.

Преко пет милиона динара дуга судећи по јавно објављеном списку има 2.636 предузетника.

У врху листе су самостална занатско грађевинска радња СWМ из Лапова са 129 милиона динара пореског дуга, те СЗТР Алманда из Новог Сада са 110 милиона, и Радња за производњу дрвене амбалаже и трговину Јована Стилет из Јагодине са 107 милиона динара пореског дуга.

Спискови односно обавештење о износу пореског дуга обвезника објављени су у складу са Законом о пореском поступку и пореској администрацији.

Сви објављени подаци о пореском дугу су по пресеку на дан 30. новембар ове године.

У списку доле можете видети ко су дужници из Смедеревске Паланке.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poreska-uprava-objavila-spisak-duznika-medju-firmama/

2 comments

    • Neko iz masee on 05/01/2021 at 17:17

    Zato je i propala jer niko ništa nije ni radio.Svako je uzimao koliko je mogao od Goše.Hvala Nikoli Vučenu i Gospodinu Predsedniku Aleksandru Vučiću što nam je uradio puteve,otvorio fabriku,zaposlio gradjane,obnovio školu,vrtiće,bolnicu i još puno toga.Da nije njih Sm.Palanka bi bila na dnu koliko je bila nekada u dugovima.

    • Neko iz mase on 04/01/2021 at 13:32

    Ma nema veze, ekonomski smo tigar….ko da je ta Gosa nekad nesto pa radila….

Komentari su onemogućeni.