ПОРЕСКА УПРАВА ЗАПОЧЕЛА КАМПАЊУ „ИЗ ТВОГ ЏЕПА У ТВОЈ ЏЕП“

Пореска управа, у сарадњи са надлежним Министарством финансија, покренула је медијску кампању „Из твог џепа у твој џеп“, а циљ је да се јавност информише о новом моделу фискализације у Србији, која доноси, како кажу, бројне користи како привреди, тако и целој држави.

Сада свако може, објашњавају, да провери исправност издатог рачуна једноставним скенирањем QР кода на рачуну. Фискални рачун је доказ да је за одређену куповину обрачунат и плаћен порез, а та средства се враћају у буџет Републике Србије кроз буџетске приходе и далје се користе за изградњу ауто-путева, болница, школа, предшколских установа. Узимањем фискалног рачуна, грађани заправо директно учествују у борби против сиве економије и доприносе далјем развоју целог друштва и државе.

Нови модел фискализације доприноси, наводи се у саопштењу, смањењу сиве економије и могућности разних злоупотреба, што треба да резултира повећањем буџета за јавне и друштвене потребе свих грађана Републике Србије, наводи се у саопштењу поводом почетка кампање, која се води под слоганом: Сваки динар зато и иде из твог џепа у твој џеп!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poreska-uprava-zapocela-kampanju-iz-tvog-dzepa-u-tvoj-dzep/