ПОРТАЛ ПАЛАНКА ДАНАС У 2016 ГОДИНИ

Крај године је прилика да се сумирају резултати у минулом периоду и направи мали пресек кроз рад портала Паланка данас.

У овом тренутку са сигурношћу можемо тврдити да је портал Паланка данас најпосећенији локални информативни портал, о томе сведоче и бројна признања и захвалнице добијене током године од удружења, организација, школа, друштава… које су додељене порталу паланка данас.  Како то све изгледа у бројкама презентоваћемо вам кроз статистику, која је на интернету доста прецизна и не оставља простора за нагађање, као у неким другим медијима где се барата виртуелним подацима.

У протеклој 2016 години смо објавили 2715 чланака које је погледао 610.771 посетилац портала Паланка данас и том приликом је прегледано 1.227.677 страница на порталу.

Такође наш You Tube канал Паланка данас са преко 3000 видео снимака, 4430 пријављених корисника и 2.701.060 приказа је најгледанији локални видео канал.

Фејсбук странца је такође у самом врху посећености и броји 6000 фанова са свакодневном тендецијом раста.

Статистика за просечни недељни преглед паланачких информативних фејсбук страница. Као што видите портал Паланка данас има три пута више посета старнице од свих других информативних сајтова заједно. (принтскрин фејсбук)

Што се текстова и прилога тиче највише пажње су углавном изазивале вруће политичке теме у нашој општини, избори, седнице Скупштине затим ту су по гледаности у самом врху и сервисне информације, највише оне које се тичу водоснабдевања у нашем граду. Своју верну публику имају и спортске вести а такође и информације из школства су незаобилазна тема. Снимци позоришних представа, концерата, приредби и других манифестација су увек били доступни широј публици и наилазили су на велику посећеност.

Подаци о демографском делу посетиоца изгледају овако, највише посета је забележено из Србије (91.07%) што је и разумљиво, потом следе посетиоци из Америке, Аустрије, Немачке, Италије, Швајцарске, Француске, Босне, Русије и Аустралије.

Статистика на интернету је незаобилазна за праћење и оптимизацију сајта, ту нема пуно места за нагађања, тако да вам уз помоћ независног бројача посета сајтова Алекса цом приказујемо табелу посећености паланачких сајтова тако да из приложеног можете видети како се котира портал Паланка данас у односу на остале паланачке интернет медије а и цифра у горњем десном углу приказује на ком се месту сајтови налазе у Србији по посећености. Као што видите портал Паланка данас је на тренутно на 1035 месту по посећености у Србији, што је један солидан резултата за портал локалног карактера. Цифра од 496.296 са леве стране представља место сајта по гледаности у свету.

Као што видите минула информативна година је била успешна за наш портал, надамо се да ће ова, 2017 година, поред тога бити и финансијски успешнија како за нас тако и за вас.

Уколико желите да се ваш глас више и даље чује, уколико имате информацију занимљиву за ширу јавност, уколико сте постигли неки успех у спорту, школи, књижевности, уметности… можете послати своју кратку причу са фотографијом на мејл palankadanas@gmail.com а ми ћемо се постарати да се за Вас чује.

У нади да ћемо и током ове године успешно пласирати информације до Вас желимо Вам још једанпут све најбоље у 2017 години.  

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/portal-palanka-danas-u-2016-godini/