ПОРУКА ПАЦИЈЕНТА СА КОВИД 3 ОДЕЉЕЊА ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Искуства пацијената кои су се лечили од ковида у ОБ „Стефан Високи” у Смедеревској Паланци су разнолика. Неки су задовољни, други се жале на третман, они који су хоспитализовани су примедбе углавном имали на оброке али што би наш народ рекао сто људи сто ћуди.

Већини је углавном било довољно да се излече и забораве што пре ову агонију, а други су се бавили поређењем болничких услова на западу и код нас, да би након тога, онако домаћински бацили опушак кроз прозор, кесу са смећем у оближњи шумарак итд. Међутим често су људска реч и пажња довољни да се превазиђу све недаће, па је тим поводом наша читатељка послала писмо које је замолила да објавимо у целости.

Обраћам вам се у нади да ћете ово проследити у јавност пошто не могу да уђем на профил болнице Стефан Високи у Паланци.

Лечена сам у болници од 04. 05. до 14. 05. 2021. г. на одељењу КОВИД 3 а муж на одељењу интезивне неге КОВИД 2 и даље је у болници од јуче са бољим резултатима и смањеном упалом плућа је на инфективном одељењу.

Разлог што се јављам је тај који до сада нисам видела у своме животу, а била сам више пута по разним болницама. Овим путем се јавно захваљујем овим дивним докторима сестрама који су се са надчовечанском бригом и вољом, сталним присуством уз пацијента, двадесет четворочасовно време проводили уз сваког пацијента и емотивно се везали. Кога сам запамтила написаћу, жао ми је ако изоставим некога, др. Евица Ђурић, др. Никола Петровић, др. Бојан … сестре Радица, Маја, Нарићка … даље нисам запамтила нека ми опросте.

Ово је за сваку похвалу, треба стићи до министарства здравља, нека се зна какав кадар има наша болница. Велику тугу сам доживела када је докторка изгубила пацијента уз кога је била нон стоп, она је толико плакала, врло потресна сцена једва су је смирили. Велико хвала нашим херојима они су себе дали да би спасавали животе људи а и сами имају своје породице. Ја се сада налазим на кучном лечењу, боље ми је под терапијом сам коју су ми доделили. Примљена сам са обостраном упалом плућа и позитивна на корона вирус.

Још једном Вас молим да се ово пусти у јавност, унапред захвална да ћете то и урадити.

Светлана Станковић

Смедеревска Паланка

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poruka-pacijenta-sa-kovid-3-odeljenja-ob-stefan-visoki-u-smederevskoj-palanci/