ПОСАО ЗА 20.000 ЉУДИ ДО 2022 ГОДИНЕ У СМЕДЕРЕВУ?

Драган Стевановић је са представником кинеске покрајине Хебеј потписао Меморандум о разумевању, који се односи на „Железару“, а Протокол о разумевању који се односи на изградњу Кинеско-српског индустријског парка потписао је са кинеском компанијом „Хбис“.

Према његовим речима, очекује се да кинески „Хбис“ до краја месеца упути Влади Србије мастер план о индустријском парку, када ће се прецизније знати колико ће индустрија у парку пословати и „ког габарита“ ће бити.

„Верујем да ће Кинеско-српски индустријски парк у Смедереву, када тај пројекат буде реализован, имати капацитет да упосли око 20.000 људи. То је од великог значаја, не само за Смедерево, већ ће то бити веома значајно за читав округ, али и за буџет Републике Србије“, рекао је Стевановић, који је у посети Кини као члан делегације Србије, предвођене председником Александром Вучићем.

Државни секретар је истакао да су у потписаним документима већ дефинисани рокови и динамика реализације пројекта.

Прва фаза ће, како се очекује, бити завршена у наредне две године, а друга 2021. и 2022. године.

„У Индустријском парку ће, на површини од око 400 хектара, бити лоцирана производња софистициране опреме у машинској и електро индустрији, затим производња грађевинског материјала, индустрија зелене енергије, компоненте за аутомобиле који се покрећу на нова погонска горива. Имаћемо све што је у духу иновација, нових технологија и што ствара нову и већу вредност“, рекао је Стевановић.

Додао је да ће свакако бити заступљени и радно интензивни пројекти, а паралелно са њима развијаће се и капитално интензивни, што је, како је рекао, веома значајно за економски раст Србије.

Стевановић је рекао да је дат посебан значај потписаним документима и тако што су двојица председника, Александар Вучић и Си Ђинпинг, у директном разговору поменули та улагања.

„Посета је, и сам председник је рекао, можда најбоља и најинтересантнија и најзначајнија за Србију до сада. Ја сам у лично име и у име Министарства привреде јако задовољан посетом Кини и верујем у добре резултате који ће уследити“, закључио је Стевановић

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/posao-za-20-000-ljudi-do-2022-godine-u-smederevu/

1 comment

    • haha on 23/09/2018 at 01:34

    Kako da ne. Vest je za poverovati kao i ona da ce SNS dovesti 2014. godine nemackog investitora u SP. Dajte ljudi, uozbiljite se.

Komentari su onemogućeni.