Početna » ПОСЕТА ТЕХНОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У НОВОМ САДУ

ПОСЕТА ТЕХНОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У НОВОМ САДУ

Ученици Средње школе " Жикица Дамњановић" у Смедеревској Паланци , образовних профила Хемијски лаборант (четврти разред) и Техничар за хемијску и фармацеутску технологију ( трећи и четврти разред), у понедељак, 12.02.2024. отишли су са својим професоркама Слађаном Симоновић, Мирјаном Васиљевић и Слађаном Илић на дане отворених врата које је организовао Технолошки факултет из Новог Сада.

од Паланка данас
0 Коментар


Већ традиционално, наши ученици су у оквиру дана блок наставе учествовали на различитим радионицама и на два научно-популарна предавања, заједно са других 130 ученика из 7 различитих средњих школа из других градова.На занимљив начин им је представљен рад из форензичке струке кроз радионицу „ДНК за понети“, на којој су наши ђаци показали сву своју стручност и обученост за рад у лабораторији.

Друга радионица под називом „Чуло мириса у препознавању врсте воћних ракија“ је комбиновала технолошку и прехрамбену струку, док је у радионици „Где има више кофеина?“ поређена турска и еспресо кафа. На радионицама „Израда козметичких препарата“ и „Тајна у оку Мона Лизе“ ученици су били у прилици да раде анализе и израђују козметичке препарате уз асистенцију професора и асистената Факултета.

На крају су се упознали са смеровима које Факултет уписује у новој школској години као и са процедурама припреме и полагања пријемног испита.
Задовољство је било обострано а искуство драгоцено свим учесницима, а организатори најављују нове Дане отворених врата ускоро.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept