ПОСЕТА УЧЕНИКА ОШ „БРАНА ЈЕВТИЋ“ ИЗ КУСАТКА БИБЛИОТЕЦИ „МИЛУТИН СРЕЋКОВИЋ“

Ученици седмог и осмог разреда ОШ „Брана Јевтић“ из Кусатка,чланови библиотечке секције,укупно њих 16 , су крајем маја месеца у пратњи наставнице српског језика Милене Ивановић и наставнице француског језика Марије Томић ишли у посету градској библиотеци „Милутин Срећковић“.

 Запослени у библиотеци,на челу са директорком , љубазно су дочекали ученике . Ученици су видели како изгледа дечије одељење , одељење за одрасле и читаоница.Имали су такође и прилику да разгледају најактуелнија издања књига која су за њихов узраст. Подељени у две групе ученици су радили паное уз помоћ речника. Ученици осмог разреда су се бавили тражењем жаргона у српском језику, док су ученици седмог разреда писали српско-француски речник идиома и изрека.

Приликом посете ученици који нису имали чланске карте добили су их и одмах изнајмили књиге које су им се свиделе. Ученици су се вратили кући пуни позитивних утисака и са жељом да се оваква посета ускоро понови.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poseta-ucenika-os-brana-jevtic-iz-kusatka-biblioteci-milutin-sreckovic/