Početna » ПОСЕТЕ ПАЦИЈЕНТИМА У ОБ “СТЕФАН ВИСОКИ” У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ И УКИДАЊЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКИХ МЕРА

ПОСЕТЕ ПАЦИЈЕНТИМА У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ И УКИДАЊЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКИХ МЕРА

од Паланка данас
0 Коментар

На основу одлуке Министарства здравља Републике Србије и закључака Радне групе за поступање у условима пандемије Covid – 19, у ОБ „Стефан Високи” у Смедеревској Паланци:  • Посете пацијентима, који се налазе на болничком лечењу у ОБ „Стефан Високи“ биће омогућене, почев од понедељка 22. априла радним данима од 15 до 16 часова, као и викедом од 15 до 16 часова уз поштовање кућног реда и у контролисаним условима.
    Уз ово обавештење следи и апел грађанима да се придржавају важећих упутстава и поштују кућни ред Установе.
  • Укида се обавезно тестирање као услов за пријем на болничко лечење на одређеним одељењима и клиникама, као што су хематологија, онкологија, и друга одељења.
  • Изолација пацијената оболелих од Covid-19 траје до 24 сата након престанка температуре, а највише 10 дана од појаве симптома и знакова болести.
  • Није обавезно тестирање на SARS-CoV-2 код пацијената са симптомима акутне респираторне инфекције, осим у случајевима када ординирајући лекар постави индикације за тестирање ради диференцијалне дијагнозе и /или прописивања терапије.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept