ПОСК ЈАСЕНИЦА УЧЕСНИК ЈУБИЛАРНЕ АКЦИЈЕ ПЛАНИНАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ 120 ВРХОВА

Ове године Србија прославља 120 година од почетка организованог планинарства. ПОСК Јасеница који је основан 1948.године, важан је део те дуге традиције.

У част обележавања овог јубилеја, средином фебруара 2021.године планинарски савез Србије започео је акцију „120 врхова за 120 година планинарства“.
ПОСК „Јасеница“ се укључила у ову акцију и за сада се наша застава завијорила на 21 врху са ове листе.
Координатор ове акције у нашем клубу, Драган Томовић, каже:
Наравно да нас радује тренутно треће место ПОСК „Jасеница“ на листи од преко 200 клубова из целе Србије, али још увек има доста времена а и врхова до краја акције (половина новембра ове године), када ће се знати и коначни резултати.
Да напоменем и то да наш успех не би био овакав да немамо изузетно чланство, преко 140 свих узраста, који су се несебично придружили овој акцији и дају свој лични допринос. Наиме, и ван нашег клупског календара акција, чланови користе сваки слободан тренутак да се домогну још неког врха са листе, и отуда овај добар резултат. Надамо се да нећемо посустати до краја.
Посебно нас радује и чињеница да се овој акцији прикључују и најмлађи чланови планинарске секције основне школе „Олга Милошевић“ што даје посебан печат овим напорима.
На нашој клупској листи за сада са највише испењаних врхова налазе се Зоран Миловановић на првом месту са 14 врхова, друго место са 12 врхова деле Ивана Вучуровић и Ружица Николић, даље следе Милутин Брајковић (10), Јованка Петровић и Драган Томовић (9), Тамара Пекић (😎, Анита Таталовић (6), Слободан Торбица (5), Славенка Симић (4) и тако даље.
ПОСК Јасеница

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/posk-jasenica-ucesnik-jubilarne-akcije-planinarskog-saveza-srbije-120-vrhova/