Početna » ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА СЕ УВОДИ НОВИНА KОД СТИПЕНДИЈА И KРЕДИТА: Уколико испуњавате услове, ОБАВЕЗНО ПРОВЕРИТЕ!

ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА СЕ УВОДИ НОВИНА KОД СТИПЕНДИЈА И KРЕДИТА: Уколико испуњавате услове, ОБАВЕЗНО ПРОВЕРИТЕ!

До сада су ђаци месечно добијали 8.100, а академци 13.000 динара стипендије или кредита

Још само десетак дана, тачније до краја септембра, остало је ученицима средњих школа у Србији да се пријаве на конкурс за доделу ученичких стипендија и кредита. За студенте пријављивање почиње од 2. и трајаће све до краја октобра. Оно што ће највероватније бити новина за нове и старе кориснике ове државне подршке је износ, тачније очекује се повећање, али и промена банке преко које ће се она исплаћивати.Да подсетимо, до сада су ђаци месечно добијали 8.100, а академци 13.000 динара, а све исплате су годинама уназад ишле преко Уникредит банке. Очекује се да ће овај посао сада да преузме банка Поштанска штедионица.

Према подацима Министарства просвете на конкурс за средњошколце се сваке године пријави око 350 ђака, који се школују за неко од дефицитарних занимања, док за доделу ученичких стипендија стигне око 25.000 пријава. На годишњем нивоу за студентске кредите или стипендије пријави се близу 20.000 академаца. Ученичке и студентске стипендије се дају неповратно, док се кредити враћају у случају да ђак, односно студент не испуни услове прописане конкурсом.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept