Početna » ПОШТА СРБИЈЕ ДОГОВАРА САРАДЊУ СА АМАЗОНОМ

ПОШТА СРБИЈЕ ДОГОВАРА САРАДЊУ СА АМАЗОНОМ

од Паланка данас
0 Коментар

Пословодство Поште Србије одржало је састанак са представницима компаније Амазон у Привредној комори Србије. Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП „Пошта Србије”, извршни директор Небојша Марковић, директорка Функције услуга Бојана Николић и заменик директора Функције поштанске мреже Виктор Костић, разговарали су са представницима ове глобално познате компаније о потенцијалној сарадњи и представили пословање Поште Србије.

На састанку је разговарано о томе да цене поштарина за овај регион буду приступачније и дупло ниже од досадашњих, тако да производи поручени преко Амазон платформе буду повољнији крајњим купцима. Представници Амазона су упознати и са законом по којем су пошиљке вредности мање од 50 евра ослобођене од царине, уз плаћање ПДВ-а. Између осталог, на састанку је разговарано о будућности електронске трговине и сарадњи Амазона и Поште Србије у овом сегменту, будући да је ова америчка мултинационална технолошка компанија фокусирана управо на електронску трговину.

Представници Амазона бораве у Београду на регионалном скупу Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, који организује Привредна комора Србије у партнерству са Амбасадом САД у Србији и Америчком привредном комором, уз подршку Коморског инвестиционог форума. Конференција се одржава у оквиру посете Србији и Црној Гори Трговинске мисије Владе САД, која окупља и 27 америчких компанија са фокусом пословања на информационо-комуникационим технологијама, енергетици и чистој технологији. Више од 160 регионалних компанија данас је било у прилици да одрже B2B састанке са истакнутим америчким компанијама.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept