Početna » Пошта Србије: Повећање зарада након договора са запосленима

Пошта Србије: Повећање зарада након договора са запосленима

Након разговора и седнице Надзорног одбора Поште Србије, договорено је повећање плата запосленима, потврђено је данас из овог јавног предузећа, пише Бета.

од Паланка данас
0 Коментар

Министар информисања и телекомуникација, Михаило Јовановић, постигао је договор са запосленима који су били у обустави рада у Радној јединици „Нови Сад“, а договорени закључци су усвојени на ванредној седници Надзорног одбора.„По питању захтева за повећање плата од 30 одсто запослених у технологији до коефицијента 2,7 осим управника пошта првог, другог и ван реда, на основу анализа надлежних служби овог предузећа, оно што је у овом тренутка могуће јесте повећање од десет одсто од новембарске плате, као и додатних десет одсто повећања од 1. јануара 2024. године“, наведено је у саопштењу.

У складу са саопштењем, „повећање плата за запослене у технологији од десет одсто од новембра ове године, као и додатних десет одсто повећања од 1. јануара 2024, засновано је на анализама надлежних служби предузећа“.

Иако запослени и даље инсистирају на повећању плата од 30 одсто до краја године, одлука је тренутно на нивоу од десет одсто, уз додатно повећање које ће ступити на снагу почетком наредне године.

Надзорни одбор је такође потврдио да неће бити негативних последица за запослене који су учествовали у обустави, осигуравајући да неће бити премештаја, смањења зарада или казнених мера због учешћа у штрајку.

Очекује се да ће се даљи разговори и усаглашавања односити на побољшање материјалне ситуације запослених, посебно оних у технолошком сектору, чиме ће се допринети даљој нормализацији пословања Поште Србије.Бета

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept