ПОСТАВКА „ЧУВАРИ ВАТРЕ“ ПАЛАНАЧКОГ МУЗЕЈА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

У  Галерији Музеја рудничко-таковског краја 14. марта отворена је изложба Народног музеја из Смедеревске Паланке „Чувари ватре“.

Изложба „Чувари ватре“ још једном је потврдила да се њом не излаже само прошлост већ да описује своје будуће путеве и путеве развоја музеја. Након што је отворена у Музеју рудничко-таковског краја у Горњем Милановцу изложба је одговорила на питање „Музеја ван себе“ које је поставила остварујући се у простору пријатељства које спаја наша два музеја. Тако је Паланка постала део Милановца.

За гостовање у Музеју рудничко-таковског краја приређена је поставка која садржи више десетина слика и  скулптура, археолошких, етнолошких и историјских предмета из фондова Народног музеја у Смедеревској Паланци. Међу њима су нека од најизузетнијих уметничких имена, јединствени археолошки налази, историјски и етнолошки предмети окји су учинили Народни музеј у Смедеревској Паланци национално и међународно препознатљивом и респектабилном музејском кућом.

Изложба ће бити отворена до 18. априла.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/postavka-cuvari-vatre-palanackog-muzeja-u-gornjem-milanovcu/