ПОСТАВЉЕНИ ФЛЕКСИБИЛНИ САОБРАЋАЈНИ СТУБИЋИ У ЦЕНТРУ ГРАДА И НА ПЕШАЧКОМ ОСТРВУ КОД БОЛНИЦЕ

Ради повећања безбедности грађана,  општина Смедеревска Паланка  је, у сарадњи са саобраћајним инспектором, поставила саобраћајне стубиће који спречавају непрописно паркирање возила на тротоару и коловозу.

Стуићи су постављени у центру града, у улици Светог Саве, на делу где се пресеца са пешачком зоном и где због паркираних возила пешаци нису могли да се крећу а такође и возачи који пролазе том улицом нису могућности да уоче пешаке који прелазе улицу, поготово децу која туда циркулишу свакодневно.

Стубићи су нашли своје место и у улици Вука Караџића, на уређеном пешачком острву код болнице а постављени су и на коловозу, где раздвајају саобраћајне траке, на раскрсници улица Вука Караџића и 20. јула, на месту где је некада постојало мало острво које је раздвајало траке

Овог пута су постављени флексибилни стубићи, који играју важну улогу у смањењу броја саобраћајних незгода за време ноћне вожње или у условима слабе видљивости. Захваљујући рефлектујућим тракама, лако су видљиве, а захваљујући флексибилности, враћају се у првобитан положај у случају удара колима или преласком преко њих.

Како ће то изгледати у пракси у Паланци и колико ће потрајати, видећемо убрзо, чисто подсећања ради, сећате се да су и код цркве у Француској улици постојали бетонски стубићи, на тротоару између старог дрвореда, међутим непажњом возача један по један је ломљен и урзо је остала чистина између дрвећа која је наравно служила за паркирање, на уштрб пешака који нису могли безбедно туда да се крећу.

а

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/postavljeni-fleksibilni-saobracajni-stubici-u-centru-grada-i-na-pesackom-ostrvu-kod-bolnice/

6 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Aleksandar on 24/12/2020 at 09:51

  Odlicno uradjeno. Kada se ocekuje uredjenje i druge strane trotoara u ulici Trg Heroja? I tu bi trebali ostaviti stubice…ne moze se proci od automobila na trotoaru!

 1. Ove stubiće da postave bar milion u gradu. Saobraćajna kultura je nažalost dno dna! Kad bi mogli ušli bi autom u prodavnicu jer ima se može.

  • IJ on 24/12/2020 at 00:11

  Nadam se da će koristiti, ali nisu morali baš ovoliko da šljašte.

  • Igor on 23/12/2020 at 20:44

  Opet ce tu parkirati kao 50m vise pored kontejnera… pogotovo sto su fleksibilni gazice se redovno nazalost

   • Majka on 24/12/2020 at 17:02

   Odlična stvar. Ali opet TAKSITI TAKSITI TAKSITI TAKSITI!!!!!
   Bezobrazni, nekulturni. Zatvorili su im „njihovo“ parkiralište kod dečijeg dispanzera, ali su se gospoda zato premestila preko puta. Malo im što imaju svoja parking mesta pa zauzmu još. Strasno i bahato od njih. Ne možemo mi sa decom da se parkiramo nego idemo dalje i onda nosamo bolesnu decu zbog njihove bahatosti.
   Ako ovo iko čita od nadredjenih ja im ovim putem molim da reše to sa njima jer ne može od njih da se funkcioniše.

  • Strasilo on 23/12/2020 at 19:09

  Ako se neki nekad i osteti treba to zameniti a ne tako ostaviti isto ovako treba postaviti duzinom kod gradskog stadiona deca istrcavaju na ulicu a i parkiraju vozila svi sa te strane a prekoputa imaju obezbedjen parking duzinom sve do vocara.

Komentari su onemogućeni.