Početna » ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ОБУСТАВИ ПРОТЕСТА У ЈП ПОШТЕ СРБИЈЕ Постигнут договор са синдикатима

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ОБУСТАВИ ПРОТЕСТА У ЈП ПОШТЕ СРБИЈЕ Постигнут договор са синдикатима

Представници ЈП Поште Србије и владе потписали су данас споразум о обустави протеста у том предузећу, сазнаје Танјуг.

од Паланка данас
0 Коментар
На састанку у Влади Србије постигнут је договор са представницима радника Поште Србије, на основу споразума који су потписали председница Владе Србије Ана Брнабић и представници синдиката.Споразумом је договорена исплата једнократне помоћи свим радницима, изузев руководству, у износу од двадесет хиљада динара, најкасније до 25. новембра. Повећање плата, од 1. новембра ове године, свим запосленима у технологији, у износу од 10 одсто, саопштено је из Владе.
Како се додаје, додатно повећање плата радницима у технологији догодиће се 1. јануара 2024. године и износиће 10 одсто, што чини кумулативно повећање плате у износу од 21 одсто у односу на тренутне зараде у технологији.
Такође, договорено је и увећање зарада свим запосленима у администрацији, изузев руководству, од 10 одсто, почевши од 1. јануара 2024. године.
На састанку је постигнута сагласност да неће бити санкционисања радника због незаконите обуставе рада, за све раднике који испуне договор о престанку обуставе до сутра, 16. новембра у 12 часова.
Несанкционисање укључује и исплату дела зараде током трајања обуставе рада, која ће бити исплаћена са следећом платом, заједно са путним трошковима.
Додатно, Влада је сагласна са пријемом додатних радника у технологији и утврђен је обавезан шестомесечни састанак са највишим руководством Владе Србије о пословању, резултатима и радној атмосфери у Пошти Србије.
Састанку је присуствовао и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.
Део радника Поште Србије  био је у обустави рада три седмице.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept