ПОТПИСЕ ИЗБОРНИХ ЛИСТА МОЋИ ЋЕ ДА ОВЕРАВАЈУ И ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Влада Републике Србије је на данашњој седници усвојила Предлог закона о измени Закона о избору народних посланика, као и Предлог закона о измени Закона о локалним изборима.

Предложене измене предвиђају да ће у свим градовима и општинама потписе бирача којима подржавају изборне листе за парламентарне и локалне изборе моћи поред јавних бележника да оверавају и градске, односно општинске управе, наводи се у саопштењу Владе.

Предложене измене образлажу се потребом да се за одвијање изборног процеса повећа број овлашћених оверитеља, чиме се, како се наводи, предупређује опасност већих окупљања изборних актера и активиста, као и превеликог броја лица у просторијама и испред просторија надлежних органа.

„Измене су усвојене у циљу заштите здравља грађана, с обзиром на то да је и након укидања ванредног стања потребно предузимати одговарајуће мере физичког дистанцирања како би се предупредило ширење заразне болести ковид-19“, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/potpise-izbornih-lista-moci-ce-da-overavaju-i-opstinske-uprave/