ПОТПИШИ И ПОДРЖИ ДОЖИВОТНУ КАЗНУ ЗА УБИЦЕ ДЕЦЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ 25. ОКТОБРА

У среду 25. октобра од 9.00-12.00 часова у холу СО Паланка, Удружење Сви до 23 уз подршку Општине Смедеревска Паланка, прикупљаће потписе за иницијативу којом се предлаже увођење доживотне затворске казне за најтежа кривична дела почињена над децом и трудним женама.

Наиме, потписи се прикупљају за петицију да би Скупштина и Влада Србије увели у Kривични законик нову санкцију којом би постојећа максимална казна од 30 до 40 година за починиоце најтежих кривичних дела, каква су убиства деце, малолетника и трудних жена, била замењена доживотним затвором.

Акција траје до 29. октобра, а циљ иницијатора, Фондације „Тијана Јурић“ и „Блица“ је да грађанску иницијативу потпише 500.000 грађана.

Према речима Игора Јурића, оснивача фондације, у акцију је укључен велики број људи који су се самоиницијативно пријавили да свакодневно прикупљају потписе на штандовима или од врата до врата, а међу њима је чак више од хиљаду мајки које желе да волонтирају и допринесу томе да деца у нашој земљи живе безбедно.-

Увођењем казне доживотног затвора спречићемо могућност да убице деце одслуже казну и да се поново нађу на слободи и тако добију прилику да почине још монструозније дело. Позивам грађане да дају свој потпис, да изнад свега имају шансу да ураде нешто за нашу децу. Учините то због деце и свих нас. Доживотна за живот! – порука је Игора Јурића.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/potpisi-i-podrzi-dozivotnu-kaznu-za-ubice-dece-u-smederevskoj-palanci-25-oktobra/