ПОТПИСИВАЊЕМ УГОВОРА О ГРАНТУ У ПАЛАНЦИ ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА ПОДРШКЕ ИНКЛУЗИЈЕ РОМА

Званичним потписивањем уговора о гранту у просторијама Сталне конференције градова и општина (СKГО), 3. септембра 2019. године, почела је реализација 36 пројеката у оквиру грант шеме програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“. Програм спроводи СKГО, а финансира Европска унија.

Грант шема подржава пројекте који имају за циљ јачање положаја ромске популације у локалним заједницама, кроз имплементацију приоритетних националних и локалних стратешких мера у области запошљавања, борбе против дискриминације и промоције равноправности ромске популације.

Вредност грант шеме је 2 милиона евра, вредност грантова од 40 до 60 хиљада евра, а трајање пројеката је од 9 до 15 месеци.

У оквиру Партије 2: Борба против дискриминације и промовисање равноправности ромског становништва, предвиђена средства у износу од 600 000 евра за пројекте који подржавају борбу против дискриминације и унапређују равноправност ромског становништва, средства је добило 12 локлних самоуправа међу којима је и општина Смедеревска Паланка.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/potpisivanjem-ugovora-o-grantu-u-palanci-pocela-realizacija-programa-podrske-inkluzije-roma/