ПОТРАЖИВАЊЕ ДЕВИЗНЕ ШТЕДЊЕ ПОЛОЖЕНЕ У СФРЈ

Министарство финансија позвало је држављане бивших република СФРЈ и држављане Србије да пријаве потраживања по основу старе девизне штедње положене до априла 1992. године у банкама са седиштем на територији Србије и у њиховим филијалама на простору република бивше Југославије.

У позиву објављеном данас прецизира се да се пријаве подносе до 6. марта 2017. Управи за јавни дуг Министарства финансија.

Потраживања, како стоји у позиву, могу да пријаве држављани који су до 27. априла 1992. девизну штедњу положили код банака са седиштем на територији Србије и у њиховим филијалама на територији бивших република СФРЈ.

Девизне штедише, поред пријаве, треба да поднесу оверену копију личне карте, оригинал уверења надлежног органа о промени пребивалишта, оригинал девизне штедне књижице, као и изјаву да своју штедњу нису пренели на друго лице.

Потребно је поднети, како је наведено и потврду надлежног органа бивших република СФРЈ о томе да девизни штедиша није остварио своје право по основу девизне штедње.

Пријава се не може поднети електронским путем, наводи се у позиву.

Додатне информације у вези са пријавом потраживања могу се добити преко бројева телефона: +381 11 2021 118; +381 11 2021 119 и путем електронске поште преко е-маил адресе staradevizna@komisijasds.gov.rs.  

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/potrazivanje-devizne-stednje-polozene-u-sfrj/