Početna » ПОТРЕБА ЗА ПОШТАРИМА У СРБИЈИ ЈЕ СВЕ ВЕЋА: Просечна плата је скоро 60.000 динара, а познати су и УСЛОВИ

ПОТРЕБА ЗА ПОШТАРИМА У СРБИЈИ ЈЕ СВЕ ВЕЋА: Просечна плата је скоро 60.000 динара, а познати су и УСЛОВИ

Поштарима у служби следују месечне стимулације и корекције зараде у зависности од учинка, као и награђивање најбољих запослених, наведено је у конкурсу

од Паланка данас
0 Коментар

Пакети и пошиљке су постале део свакодневице модерног човека, па поштари и курири имају пуне руке посла. Потреба за овим радницима је све већа, што показује и оглас који је недавно био расписан у Пошти Србије. За позицију поштара нудила се плата 60.000 динара, а зараде им се иначе крећу од око 43.298 динара до нешто више од 67.000 динара.
Посао поштара подразумева рад на пријему, сортирању и разношењу поште, односно расподела, регистровање, испорука и други послови у вези са поштанским услугама из Поште или сличних организација.

Просечна плата поштара у Србији је око 57.000 динара. Како пише Н1, према подацима из Извештаја о степену реализације програма пословања Поште Србије за првих девет месеци 2023. плате у Пошти Србије су се кретале у распону од 45.273 динара, колико износи најнижа појединачна зарада, па до 148.037 динара, колико износи највиша зарада која не укључује пословодство.

Поштарима у служби следују месечне стимулације и корекције зараде у зависности од учинка, као и награђивање најбољих запослених, наведено је у конкурсу. Поред тога, обезбеђен им је систематски преглед, здравствена рехабилитација по потреби, осигурање и годишњи одмор од 20 до 30 радних дана.

Наглашено је да запослени у Пошти имају и могућност континуираног стручног усавршавања, односно могућност стицања Ц категорије и ЦПЦ сертификата у оквиру Предузећа.

Услови за посао поштара

Основни услови за посао поштара јесу трећи и четврти степен стручне спреме и поседовање возачке дозволе за Б категорију. Након пријема у поштанску службу запослени се шаљу на одговарајућу обуку.

Посао поштара је врло динамичан и захтева добру физичку спрему. Такође, због количине пошиљки, неопходна је добра организација и познавање подручја доставе. Поштари би требало да буду одговорни и имају добре комуникацијске вештине јер се свакодневно сусрећу са великим бројем људи.

Многима овај посао може бити сигурно и стабилно запослење на дуге стазе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept