ПОВЕЋАН БРОЈ ПРЕЛОМА НА ОРТОПЕДСКОМ ОДЕЉЕЊУ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

   Последњих дана Ортопедска амбуланта ОБ „Стефан Високи“ затрпана је пацијентима који се јављају због прелома руку и ногу. Снег и поледица учинили су своје, тако да су се паланчани масовно повређивали због клизања и падова, само пре два дана када је пао нови снег и прекрио лед, јавило се двадесет особа због прелома. Такоће и Хитна помоћ је претходног дана од деветнаест интервенција десет имала због падова.

 Углавном су у питању преломи ручног и скочног зглоба пошто се при паду прво подметне рука, потом следи прелом рамена и на крају и кука а честе су и повреде главе. По правилу су то старији суграђани, којима је и координација слаба, вероватно су и лошијег вида и сигурно да им је теже да одреагују у тренутку. Зато се апелује на суграђане, нарочито старије, да избегавају шетњу по оваквом времену. Ако већ морају да излазе, нека гледају да то буде у току дана, када је најтоплије, када се лед и снег отопе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/povecan-broj-preloma-na-ortopedskom-odeljenju-ob-stefan-visoki/