Početna » ПОВЕЋАНИ ИЗНОСИ УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА И КРЕДИТА

ПОВЕЋАНИ ИЗНОСИ УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА И КРЕДИТА

од Паланка данас
0 Коментар

Ружић је саопштио да је јутрос потписао Одлуку о повећању износа ученичких и студентских стипендија и кредита, који се исплаћују из буџета ресорног министарства.

Он је објаснио да ће, уместо досадашњих 8.400 динара, студенти месечно добијати 13.000 динара, док ће ученици добијати 8.100 динара, уместо 5.400 динара.

Ова новчана подршка је само додатни подстицај за даље образовање и један од показатеља колико Србија улаже у школовање младих, нагласио је први потпредседник Владе и додао да ће за једног студента из буџета ресорног министарства, на годишњем нивоу, за ове намене бити издвојено 130.000 динара, а ученици ће на годишњем нивоу добити укупно 81.000 динара.

Истовремено, он је потврдио да нема разлога да настава на факултетима не крене по традиционалном непосредном моделу, и подсетио на то да ће нова академска година на свим високошколским установама почети интонирањем химне.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept