ПОВОДОМ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ДВЕ НАГРАДЕ УЧЕНИЦИ „ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ“ ЈАНИ МИТРОВИЋ

Поводом Дана словенске писмености, организација ,,Ћирилична баштина” из Бајине Баште, установљена на основу Декларације о заштити и неговању ћирилице, расписала је фото-конкурс ,,Ћирилица увек са мном” на територији Србије, Црне Горе и Републике Српске.

У конкуренцији од 63 фотографије из земље и региона, трећу награду, по мишљењу публике, освојила је ученица другог разреда ,,Паланачке гимназије” Јана Митровић. На иницијативу своје професорке српског језика и књижевности Јелене Ђурић, Јана је учествовала и на језичком  конкурсу ,,Српски језик и писменост у слици и речи”, који је истим поводом расписао Департман за србистику и Центар за савремена филолошка проучавања младих истраживача Филозофског факултета у Нишу.
Средњошколци из Србије учествовали су у конкурсу и показали, користећи слике и речи, креативност и оригиналност у приказивању свог виђења писмености у српском језику. Након пажљивог разматрања пристиглих радова и гласања, петочлани  жири је донео одлуку и Јани Митровић je припала друга награду на овом конкурсу.

Честитамо Јани и професорки Јелени Ђурић на постигнутом успеху.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/povodom-dana-slovenske-pismenosti-dve-nagrade-ucenici-palanacke-gimnazije-jani-mitrovic/