ПОВОДОМ НЕДОМАЋИНСКОГ ТРОШЕЊА БУЏЕТА ПРЕТХОДНОГ РУКОВОДСТВА ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ (ВИДЕО)

Поводом текста објављеног у Паланачким новинама, а који се односи на ненаменско трошење средстава из буџута општине претходне владајуће гарнитуре у општини Паланка, портпарол општине Даша Станошевић је у поподневним часовима одржала ванредну конференцију за медије.

Како наводе “ паланачке“ према документима до којих су дошли, бивши општински функционери у Смедеревској Паланци на челу са председником Општине Петром Милићем, који су недавно смењени од стране својих партијских колега, оштетили су буџет и новац грађана, између осталог, трошили и да би обезбедили подршку одборника своје партије. Уговорима о делу, за различите услуге, сада већ бивши председник Општине плаћао је верност појединих одборника, а било је и случајева покривања путних трошкова и дневница за путовања на Копаоник, исплате незаконских хонорара или фиктивног запошљавања у јавним предузећима и то у време забране коју је препоручила Влада Републике Србије. 

Станошевићева је поред ових навода изнела и случај „Баште биоскопа“, која је била изнајмљена на дужи временски период, али је ту, због погрешних потеза општине у току судског спора, дошло до вишемилионске штете. Наведено је да штета за буџет, уз камату прелази десет милиона динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/povodom-nedomacinskog-trosenja-budzeta-prethodnog-rukovodstva-vanredna-konferencija-za-medije-video/