ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА СУБВЕЦИЈЕ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У ЈУНУ

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић најавила је да ће конкурс за грађане који желе да уз субвенцију државе замене столарију на становима и кућама бити расписан средином јуна, док ће конкурс за компаније које ће изводити те радове бити расписан за 10 до 15 дана.Михајловић је за РТС рекла и да се укупно 88 локалних самоуправа јавило на конкурс Министарства рударства и енергетике, а да су 74 доставиле комплетну документацију.

Најавила је да ће јединице локалне самоуправе у наредних неколико дана расписати два јавна позива.„Један јавни позив је за фирме, компаније које ће да се баве заменом столарије. Ми причамо не само о замени столарије, врата, прозора, ми причамо о изолацији целих зграда, породичних кућа, замену кровова, замену индивидуалних ложишта. Све је то нешто што може и што улази у овај пројекат“, рекла је Михајловић.

Додала је да ће критеријуми бити јасни и да компаније сада не могу да повисе цене столарије и да ће проћи само оне које су квалитетне, добре и имају реалне цене.

„Затим ће општине и градови расписати јавни позив ка својим грађанима или ка стамбеним заједницама да се јаве и учествују у овом процесу у којем држава и град дају 50 процената, а половину новца дају грађани“, казала је Михајловић.

Нагласила је да ове године нема новца за све, али да верује да ће следеће године бити на располагању 100 милиона евра.

„Ово је пројекат који траје неколико година, не може да се заврши за 365 дана. Грађани треба да знају, ту смо, хоћемо да помогнемо, хоћемо да се заврши енергетска ефикасност у становима, у породичним кућама“, рекла је Михајловић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poziv-gradjanima-za-subvecije-za-zamenu-stolarije-u-junu/

2 comments

    • Vesna Malicevic on 26/05/2021 at 20:51

    Molim vas na mojoj kuci su prozori i vrata dotrajali..bila bih vam zahvalna da uzmete i moj problem jer sam ja penzijoner..i u napred vam hvala da prihvatite .Sulejiceva 267 sm.palanka…u napred vam hvala

      • Aleksandar on 26/05/2021 at 22:40

      Hoćemo. Molim vas da izađete na terasu i glasno kažete koliko prozora i vrata imate na kući.

Komentari su onemogućeni.