Početna » ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА

ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство одбране позвало је данас све заинтересоване младиће и девојке за добровољно служење војног рока под оружјем да поднесу пријаве и у јуну почну обуку, „и на најбољи начин покажу патриотизам и грађанску одговорност према одбрани земље“.Како је истакнуто у саопштењу, добровољно служење уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.

Право да конкуришу имају сви здравствено способни држављани Србије рођени од 1. јануара 1993. до 31. децембра 2004. године, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала е-Управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа Пошта Србије широм земље.

Пријава за војностручно оспособљавање за резервне официре такође је у току, с тим што ће ти кандидати на служење бити упућени у септембру.

Будуће војнике очекује занимљива и динамична војна обука, месечна плата од 46.000 динара, а све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.

 

 


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept