Početna » ПОЗИВ ОТВОРЕН ДО 26. АПРИЛА: Држава помаже избеглицама и расељеним лицима у куповини сеоских кућа и грађевинског материјала

ПОЗИВ ОТВОРЕН ДО 26. АПРИЛА: Држава помаже избеглицама и расељеним лицима у куповини сеоских кућа и грађевинског материјала

од Паланка данас
0 Коментар


Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије објавио је четири нова јавна позива намењена за куповину сеоских кућа са окућницом и доделу помоћи у грађевинском материјалу избеглицама и интерно расељеним лицима. Позиви трају до 26. априла и отворени су за пријаве јединица локалне самоуправе, то јест градова и општина.Комесарка за избеглице Републике Србије, Наташа Станисављевић, изјавила је за РТС да су јавни позиви део подршке државе онима којима је помоћ најпотребнија, конкретно избегличким породицама и интерно расељеним лицима. „Оно што је веома важно, ови јавни позиви обухватају могућност добијања куће са окућницом и грађевинског материјала и најважније је да су ова средства бесповратна за њих“, нагласила је Станисављевићева.

Максимална вредност кућа које се купују је 1.950.000 динара, док је максимална вредност грађевинског материјала по породици 800.000 динара. Станисављевићева је додала да се грађевински материјал додељује породицама које живе у кућама које нису условне, за потребне радове као што су фасада или унутрашњи радови, а вредност грађевинског материјала варира од 250.000 до 800.000 динара по породици.

Позив отворен до 26. априла

Јавни позив је отворен за целу територију Републике Србије, а јединице локалне самоуправе ће након истека рока за пријаве расписати директне јавне позиве за породице. „Важно је да те породице, сами корисници, живе на територији тих општина. Ми очекујемо да ће општине и градови у Србији расписати те јавне позиве током летњег периода“, рекла је Станисављевићева.

Доплатна марка „Кров 2024“

У циљу пружања подршке у решавању стамбених потреба угрожених породица, избеглица и интерно расељених лица, Пошта Србије је емитовала доплатну поштанску марку „Кров 2024“. Цена ове поштанске марке је 10 динара, а продаја је ограничена до 28. априла.

„Уколико купите доплатну поштанску марку која се зове ‘Кров 2024’, ви директно помажете куповину куће за избеглице и интерно расељена лица. Очекујемо да ћемо уколико будемо продали сав тираж моћи купити додатних седам кућа“, изјавила је Станисављевићева.

До сада је преко овог програма 125 породица добило свој дом.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept