ПОЗИВ ПЕНЗИОНЕРИМА ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ

ОО „Пензионера“ из Смедеревске Паланке позива пензионере са најмањим примањима, да се јаве на Конкурс за расподелу пакета солидарне помоћи. Позив се односи на све пензионере, без обзира на чланство у удружењима.

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање је у складу са Правилником о друштвеном стандарду корисника пензија (Сл.Гланик РС бр. 80/20) планирао средства за спровођење поступка финансирања солидарне помоћи корисницима пензија у додели пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену.

Позивају се корисници пензија који испуњавају следеће услове да узму учешће на конкурсу како би стекли могућност да остваре наведено право:

1. Основни критеријум је да висина пензије не прелази најнижи износ пензије од 15.113,01 дин.

2. Предност на ранг листи имаће самохрани корисник или корисник у вишечланом домаћинству у коме је једини извор прихода пензија (пензија не прелази најнићи износ пензије)

3. Навршене године живота корисника-приоритет имају корисници пензија старији по годинама живота.

ПРИЈАВЕ СЕ ПОДНОСЕ KОД УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ПОЧЕВ ОД 16. НОВЕМБРА 2020 год.(ПОНЕДЕЉАK) ПА ЗАKЉУЧНО СА 27. НОВЕМБРОМ 2020.год.(ПЕТАK).

Уз пријаву се подноси на увид лична карта и прилаже последњи чек од пензије.

Прелиминарна ранг листа биће објављена на огласној табли ОО Пензионера 01. децембра 2020.год. са правом приговора на исту, а који се поднесе закључно са 09. децембром 2020. год.

Расподела робних пакета извршиће се средином децембра месеца 2020.год.на основу објављене коначне ранг листе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poziv-penzionerima-za-ucesce-na-konkursu-za-dodelu-solidarne-pomoci/