ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ „ВЕЛИКА ШКОЛСКА ПОЗОРНИЦА“ У ТОПОЛИ

Културни центар Топола упутио је позив  за учешће на Фестивалу „ Велика школска позорница“
у Тополи. Фестивал је такмичарског карактера, а обухвата две узрасне категорије: млађи школски узраст ( од 1. до 4. разреда) и старији школски узраст ( од 5. до 8. разреда).

Четврту годину за редом, фестивал промовише драмско стваралаштво ученика и наставника, пружа могућност ученицима да се афирмишу у области позоришне уметности а наставницима могућност презентовања свог рада у области драмских секција, позоришта као и сарадњу и размену искустава на нивоу Републике.
Фестивал се реализује у општини Топола, у сарадњи Културног центра и Основне школе „ Сестре Радовић“ Белосавци, објављено је на страници Културног центра Топола.
Пројекат Фестивал „Велика школска позорница“ Топола, се налази у електронском зборнику радова, примера добре наставне праксе, које који је објавио СУРС 2017. године.
Време реализације фестивала је:
– 24. април 2020. године, млађи школски узраст
– 25. април 2020. године, старији школски узраст
Право на учешће имају све школе са територије Републике Србије. На фестивалу, у обе категорије, у такмичарском делу представиће се по пет представа, свака школа има право да се пријави за обе категорије са по једном представом.
Пропозиције  фестивала
Текст по избору ментора, број учесника -до 15, трајање- 20 минута ( толеранција 2-3 минута).
Свака представа треба да садржи музичке ефекте или нумере. Сценографију и костиме прилагодити времену и месту радње представе.
Напомена: тема представе треба да је прилагођена узрасту, да нема увредљиве садржаје, као и садржаје насиља и насилне комуникације.
Конкрс је отворен до 30. марта 2020. године.
Детаљно попуњене пријаве и снимке слати електронски на:
 или Културни центар Топола
за Фестивал „ Велика школска позорница“
Булевар вожда Карађорђа бб
34310 Топола.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poziv-za-ucesce-na-festivalu-velika-skolska-pozornica-u-topoli/