ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБУ ПЛАНИНАРСКА ФОТОГРАФИЈА „МЕМОРИЈАЛ НЕНАД РАДОЈКОВИЋ“

Драги пријатељи,
Позивамо вас да учествујете у међународној изложби планинарских фотографија, под називом „Планинарска фотографија – меморијал Ненада Радојковића“, у организацији ПОСК „Јасеница“ из Смедеревске Паланке, у сарадњи са Планинарским Савезом Србије, Општином Смедеревска Паланка и Народним музејом у Смедеревској Паланци. Прву изложбу планинарских фотографија у Смедеревској Паланци је, пре 14 година, покренуо наш прерано преминули члан Ненад Радојковић, а ми већ дужи низ година организујемо ову изложбу у знак сећања на њега.

Молимо вас да на конкурс пошаљете највише четири фотографије планинарског садржаја, у електронском формату 20 x 30 (2,3 x 30,5) 300 pdi, JPG типа компресије 8 или 9, максималне величине 2mb. Право учешћа имају аутори фотографија из Србије и иностранства. Формулар који шаљемо у прилогу ове позивнице, попуњава се посебно за сваку фотографију. Формулар садржи основне податке о аутору и фотографији, (где и кад је настала, који апаратом је сликано и сл).
Котизација се не плаћа.
Фотографије и попуњен обазац пријаве, пошаљите на мејл адресу: planinarska.fotografija@gmail.com
Крајњи рок за слање је понедељак, 1. новембар 2021. (Имајте у виду да жири неће разматрати фотографије које стигну после овог рока). Изабране фотографије ће бити изложене у галерији Народног музеја у Смедеревској Паланци, док ће остале бити приказане на FB страници: Планинарска фотографија „Меморијал Ненад Радојковић“.
Ове године изложба планинарске фотографије је део програма обележавања 120 година планинарства у Србији.
Признања и награде, као и награда „Ненад Радојковић“, за најбољу фотографију, по изобору жирија организатора, као и награда за фотографију која буде имала највише свиђања на фејсбук страници, доделиће се на свечаном отварању изложбе у Народном музеју у Смедеревској Паланци (среда 1.децембар, 19 часова).
Организатори не преузимају никакву одговорност за било какву злоупотребу ауторских права. Организатор и Планинарски савез Србије могу користити послате фотографије за излагање, репродукцију у каталогу и фејсбук страници, као вид бесплатног и непрофитног рекламирања изложбе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poziv-za-ucesce-na-izlozbi-planinarska-fotografija-memorijal-nenad-radojkovic/