Pravobranilac podneo tužbu protiv Zvonka Svinje

Opštinski pravobranilac u Smederevskoj Palanci Zoran Stojkovac podneo je tužbu Privrednom sudu u Požarevcu protiv firme „Palanka promet“ doo tajkunčića Zvonka Stojkovića, u narodu poznatijeg pod nadimkom Svinja, zbog sumnje u neosnovano bogaćenje.

Zvonko Svinja je, prema dokumentaciji kojom raspolaže pravobranilac, Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“ iz Smederevske Palanke, koju je snabdevao namirnicama i drugom robom za potrebe kuhinje, kao i opštini Smederevska Palanka, dva puta naplatio svoja potraživanja.

Ova tužba je dokaz čika Zvonkovog modela nezakonitog bogaćenja na račun ustanova, institucija i opštinskog budžeta. Zvonko Svinja je u vreme bivše vlasti opteretio predškolsku ustanovu, po istom metodu kao i regionalnu Opštu bolnicu „Stefan Visoki“, a posle je godinama naplaćivao kamate.

Prilikom jedne od tih tranši, predškolska ustanova je bila blokirana, pa je dug prebačen na opštinu, a čika Zvonko se, eto, naplatio i od opštine i od vrtića. Sličan scenario viđan je i u aferi „Garaža“, kao i prilikom naplate potraživanja pojedinih bivših zaposlenih u JP „Mikulja“.

2zvonko

3zvonko

Nastaviće se…

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pravobranilac-podneo-tuzbu-protiv-zvonka-svinje/