Početna » ПРЕД НАМА ЛЕПИ ДАНИ

ПРЕД НАМА ЛЕПИ ДАНИ

Метеоролог Иван Ристић  дао је најновију временску прогнозу до краја месеца. Према речима метеоролога пред нама су топли дани, а праве јесење температуре очекују нас тек крајем октобра и почетком новембра.

Ристић истиче да нас лепо време очекује све до краја месеца када ће температура постепено бити у паду.

У првом делу октобра већи део Европе био је под утицајем пространог антициклона, поља високог ваздушног притиска, тако да није било пуно падавина. Слично време је било и у нашој земљи, мало смо одморили од честих промена времена и уживали у пријатној јесењој температури, што је једна од карактеристика михољског лета.

– Од суботе, 15. октобра до четвртка, 20. октобра, све у знаку михољског лета, пуно сунца и мало облака. После ведрих ноћи, јутра ће бити хладна са температуром од 5-10°Ц у нижим пределима и -2-3°Ц на планинама. По котлинама и долинама река јутарња магла која се може и дуже задржати, тамо ће бити и хладније током дана. Дневна температура у мањем порасту и кретаће се од 20-25°Ц у нижим пределима и 12-17°Ц на планинама. У кошавском подручју умерен и повремено појачан југосточни ветар, познатији као Кошава – каже метеоролог. Максимална температура почетком друге декаде октобра биће од 15-20°Ц, крајем месеца у паду за око 5 степени и кретаће се од 10-15°Ц. Како сада стоје ствари после делимичног помрачења сунца које ће се десити 25. октобра, средње дневне температуре ће се приближити вредностима од 12°Ц – истиче наш саговорник.

Крајем месеца и почетком новембра пад температуре

У трећој декади октобра време се постепено мења, михољско лето полако пролази, све мање сунца а све више облака који могу донети кишу, али и пахуље на планинским врховима.

Према речима метеоролога Ристића крајем октобра и почетком новембра са појачаном Кошавом нам стиже и хладан ваздух са истока, који у првој декади новембра може донети први снег у нижим пределима.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept