ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ТОПЛИЦА ПИНТОРОВИЋ ОТВОРИО ФЕСТИВАЛ НАУКЕ У МЕШ ГОША

У МЕШ „Гоша“, данас је одржан шести по реду Фестивал науке под слоганом „Доживи науку кроз физику, хемију и механику“. Фестивал науке свечано је отворио председник општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, што је први пут за 6 година колико се одржава ова манифестација да је челник локалне самоуправе поздравио присутне учеснике, госте, професоре и ученике основних и средњих школа из наше и суседних општина.

Након отварања Фестивала председник Општине, Топлица Пинторовић, обишао је учионице у којима су своје пројекте изложили бројни учесници, представници више високошколских установа Универзитета у Београду, Крагујевцу, затим представници Института „Михајло Пупин“, Центра за промоцију науке, Природњачког центра али и ученици и професори основних и средњих школа из Велике Плане, Београда и домаћина МЕШ „Гоша“.

Основни циљ ове манифестације јесте презентација науке на један опипљив и занимљив начин, и прилика да се деца што више упознају и открију своје склоности ка наукама као што су математика, хемија, биологија, роботика и механика.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predsednik-opstine-toplica-pintorovic-otvori-festival-nauke-u-mes-gosa/