ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У свом обраћању нацији председник Републике Србије Александар Вучић је прогласио ванредно стање на целој територији Републике Србије.

Затварају се школе, вртићи, теретане, ограничава се рад ресторана и кафана. Сви који дођу из било ког дела света мораће да буду у карантину 14 дана а они који долазе из жаришта до 28. дана карантина. Ко се оглуши о наредбу следује му до три године затвора.

Председник Вучић је инсистирао и молио да најстарији суграђани не напуштају своје домове јер су они најризичнија група. Упутио је апел деци да што мање посећују баке и деке како би их заштитили од смртоносног вируса.

„Србија је од данас у рату против невидљивог противника, опаког и опасног, кога наша земља мора да победи. Пред нама је борба, пре свега за наше родитеље, за наше старије, али и за будућност наше Србије. Наши старији су изградили све ово што данас имамо данас, а данас су пре свега они нападнути и морамо да урадимо све што можемо, а да им помогнемо. Ми смо до сада урадили много ствари, а пре свега желим да се захвалим свим медицинским радницима, и лекарима и медицинским сестрама, који све чине да помогну нашем народу.

Обавештавам Вас да смо донели одлуку о проглашењу вандреног стања на територији целе Републике Србије. Од овог секунда имамо ванредно стање на територији Србије, а сада имамо и седницу владе која доноси уредбе о понашању. Ову одлуку нисмо донели лако. Још два заражена код нас, укупно 48, без смртних случајева, али немамо никакве сумље да ћемо у данима који долазе, да ћемо се са тим суочити. Предузећемо најтеже мере – прошли смо кроз тешке кризе, пре свега економску, да би смо били једна од две земље са највечим растом у Евриопи, прошл смо кроз тешеке ситуације на KиМ, затим са мигрантима, ово ће за нас савакако бити највећа битка, и за наш народ. Ово ће бити битка за наше старе и болесне, који су највећа мета овог напада. Желим да узразим саучешће свим народима који имаму смртне случајеве, и желим им брз излаз из ове ситуације“, искао је Александар Вучић, председник Србије.

Од сутра, школе, вртићи и факултети неће радити, нема спортских тренинга, јавног окупљања. Kако ће се настава изводити од куће, тј. Он лине, биће накнадно одлучено, истакао је Вучић и додао да нема разлога за бригу око набавке основних животних намирница, јер Србија има довољно хране за све своје становнике.

 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predsednik-vucic-proglasio-vanredno-stanje-na-celoj-teritoriji-republike-srbije/