Početna » ПРЕДШКОЛЦИ, ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ Тестирање деце ЗА ПРВИ РАЗРЕД

ПРЕДШКОЛЦИ, ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ Тестирање деце ЗА ПРВИ РАЗРЕД

У основним школама на територији Србије јуче је почело тестирање деце за упис у први разред основне школе, а до сада је електронским путем, преко Портала еУправе пристигло 18.630 захтева.

од Паланка данас
0 Коментар

Помоћница директора Канцеларије за ИТ и еУправу Биљана Марић рекла је за Танјуг да заказивање термина и даље траје – до краја маја, до када траје и тестирање деце.– Преко Портала еУправе родитељи, односно други законски заступници су већ од 20. марта имали могућност да закажу термин за упис деце у жељену основну школу – рекла је Марић.

Према њеним речима у складу са Календаром Министарства просвете заказивање термина је могуће урадити до краја маја, до када званично траје и тестирање, односно упис деце у први разред, а постоји могућност и накнадног уписа до краја августа. Додаје да у случају да родитељи желе да промене школу или пропусте термин најбоље је да нови термин закажу у договору са школом, али то могу учинити и путем Портала.

– Исходи тестирања, односно резултати нема потребе да буду доступни ни јавно, ни родитељима. Тестирање се обавља у основним школама. То раде стручни сарадници – педагози и психолози и то се ради са циљем што боље процене деце, формирање одељења. Родитељи све информације могу да добију у школи – рекла је Марић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept